Visie

Producing:

Het gene waar het bij een productie om draait is natuurlijk het nummer zelf. Als producent ben ik bezig om het nummer zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. Ik help mee met compositie/arrangement en klank, maar daarnaast help ik ook in een verder stadium.

Tijdens de opnames wil ik de sound van het nummer al vangen. Op welke manier dan ook. En dat mag best een uitgesproken klank hebben. Daarnaast probeer ik een zo optimaal mogelijke “opname klimaat” te bewerkstelligen, zodat zowel artiest als engineer optimaal kunnen werken.

Elk nummer heeft zo zijn eigen sound en met mijn kennis zal ik proberen om dit zo goed mogelijk te vangen in de opnames. Dit kan beteken dat we vooral moderne of juist oudere technieken gebruiken tijdens de opnames of mixage.

Mixing:

Tijdens het mixen werk ik voornamelijk in de computer. Al hoewel ik een enorme liefhebber ben van analoge apparatuur. Mocht het lukken en het past bij de plaat dan zal ik daar ook gebruik van maken.

Voornamelijk probeer ik de sfeer en boodschap van het nummer zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Hoe en wat ik gebruik hangt helemaal af van de productie en budget.

Over het algemeen gebruik ik effecten schaars, ik wil niet dat de mix de aandacht afleid van het nummer. Het nummer staat op nummer één en wat ik toevoeg moet het nummer alleen maar versterken en niet er van afleiden.